Vietnam - Reisverslag uit Hanoi, Vietnam van Vincent Leeuwenburgh - WaarBenJij.nu Vietnam - Reisverslag uit Hanoi, Vietnam van Vincent Leeuwenburgh - WaarBenJij.nu

Vietnam

Door: Vincent

Blijf op de hoogte en volg Vincent

05 December 2006 | Vietnam, Hanoi

Sin jow,

Ben al een tijdje in Vietnam, maar nog steeds niet de mogelijkheid gehad om eens m'n verhalen op papier te zetten. Ben de laatste dagen al een paar keer van plan geweest om eraan te beginnen, maar steeds kwam er iets tussen. Maar aangezien het nu al voor drie dagen aaneen regent eindelijk een update.

Om te beginnen de busreis van Vientiane naar Hanoi... pffff 26 zware uren.... nee, op zich viel het wel mee, maar het meest irritante was dat we om 19.00 vertrokken en om 2.00 's nachts dacht ik dat we een plaspauze hadden, maar we bleven wel erg lang stilstaan. Wat bleek nu... de grens gaat pas om 7.00 open!!! En ipv op een later tijdstip te vertrekken gaan ze om 19.00 weg om vervolgens 5 uur voor de grens in een oncomfortabele bus te wachten. Heb geprobeert om te slapen, maar dat lukte niet echt. Ben toen na een paar uur maar uitgestapt en in een kleine bar een champions league wedstrijd gekeken.
Vroeg in de ochtend konden we dus eindelijk de grens over, maar de Vietnamese grenswachters zijn niet zo snel als de Lao en Thaise grenswachters. Dit duurde dus ook nog 2 uur en toen eindelijk verder naar Hanoi. De rest van de busreis was niet echt zwaar en aan het begin van de avond eindelijk in Hanoi aangekomen (al met al duurde het in totaal 27 uur).

Hanoi is echt een drukke stad... overal brommers, maar ook heel veel fietsers op straat. Als je de straat over wilt steken, moet je je dan ook niets van de drukte aantrekken en gewoon gaan lopen, want zo lang je maar rustig oversteekt, dan manouvreren ze gewoon om je heen. Overal zijn winkeltjes en in tegenstelling tot Laos word je hier wel gevraagd om van alles en nog wat te kopen. In Vietnam rijden trouwens geen tuk tuks rond, maar ben je afhankelijk van de motorbikes (en eventueel een taxi). De brommer is dan ook vergelijkbaar met onze personenauto als je ziet wat ze er allemaal mee vervoeren. Ze zitten gerust met twee/drie volwassenen en eventueel nog twee kinderen op een brommer en als ze er spullen mee vervoeren, dan binden ze die op de meest vreemde manieren vast, zolang er maar HEEL VEEL mee kan.

In de bus ben ik trouwens Adeline (Canadees) en Darren (Ozzy) tegengekomen. De eerste drie dagen in Hanoi met hun beide doorgebracht en met Adeline reis ik op dit moment nog steeds aangezien zij precies hetzelfde reisplan heeft als ik.
Vanuit Hanoi een drie daagse bootreis naar Halong Bay geboekt. Helaas was het weer niet echt geweldig, maar de reis zelf was wel erg mooi. Op een boot met 15 mensen vaar je rond Cat Ba island tussen allerlei grote rotsen die hoog boven het water uitsteken. Onderweg een paar stops gemaakt naar o.a. twee grote grotten, een vissersdorp op zee en Monkey Island van waar we ook gekajakt hebben.
Terug in Hanoi hebben Adeline en ik de bus naar Hue gepakt en die duurde (slechts) 12 uur. De afstanden hier in Azie zijn echt niet te vergelijken met thuis, want een busreis van 5 uur vind ik nu al kort. De meeste reizen zijn tussen de 9 en 12 uur.

In Hue is opzich een hoop te bekijken, maar vanaf daar is het weer behoorlijk slecht geweest. Het begon met twee/drie halve dagen regen, maar daarna heeft het niet meer opgehouden met regenen. Dit komt dan ook, omdat er op de Filipijnen een typhoon is geweest die nu deze kant op komt. Het schijnt niet een hele zware te zijn, maar de regen zelf is al irritant genoeg. Heb in Hue wel oude Vietcong tunnels bezocht en die waren erg interessant. Deze tunnels zijn de grootste die je kunt vinden, dus waren ze redelijk makkelijk om doorheen te lopen. Op sommige plekken kon ik zelfs rechtop staan, maar meestal moest ik bukken.

In Hue blijkt ook weer dat de Vietnamesen erg vriendelijk zijn. Beide dagen dat ik alleen over straat liep kwam ik een local tegen die tegen me begon te praten en wat eindigde met gezamelijk een biertje drinken. De tweede keer kwam Adeline er ook bij en zijn we zelfs in een karaoke bar in een of andere afgelegen steeg beland. De locals met wie we waren, waren erg fanatiek en natuurlijk moesten wij ook mee doen. Gelukkig hadden ze ook een groot scala aan engelse nummers, dus konden we voluit meezingen.

Vervolgens zijn we verder gegaan naar Hoi An dat bekend staat om de kleermakers. Overal in de stad vind je kleermakers met een klein atelier die op maatgemaakt kleding maken. Heb geen pak laten maken, maar wel een korte broek, die er dan ook goed uitziet voor nog geen 12 euro. Ook zijn er veel kunstenaars hier en heb ik m'n eerst schilderij voor thuis gekocht. Vanmorgen zijn we naar My Son geweest wat een site is met oude tempels. Het was erg indrukwekkend, maar vandaag heeft het geen seconde opgehouden met regenen, dus dat was wel erg irritant met siteseeing.

Morgen pakken we de trein naar Nha Trang en hopenlijk regent het daar niet, want er schijnen daar erg mooie stranden te zijn waar je heerlijk kunt relaxen. Ook bereiden ze er vers seafood bij je op het strand, dus zie er al naar uit!!! De treinreis duurt alleen wel langer dan de bus en is ook duurder, maar aangezien we al zoveel met de bus gereist hebben, wilden we beiden wel eens met de trein voor de verandering.

Verder gaat alles goed met me en heb het reuze naar mijn zin hier in Azie. Ben het tijdsbesef al helemaal verloren, maar denk er wel sterk over na om langer weg te blijven dan de geplande 3 maanden. Heb namelijk nog zoveel te zien en wil eigenlijk ook naar Myanmar/Birma wat ik eerst niet op de planning had staan. Het schijnt daar een stuk meer back to basic te zijn door de corrupte regering die de bevolking van de rest van de wereld wilt buiten sluiten. Maar heb al van andere backpackers gehoord dat de bevolking zelf wel heel vriendelijk is, dus vind ik zelf dat ik dit land eigenlijk niet over kan slaan.

Tot slot natuurlijk nog enkele foto's van Vietnam om jullie een beter beeld te geven van m'n avonturen:

Een fijne sinterklaaravond allemaal en kunnen jullie een paar pepernoten en gevuld speculaas voor mij eten, want dat zou wel erg lekker zijn nu.... :S
Liefs,
Vincent

• 05 December 2006 - 11:31

Chihko:

Ha de wereld reiziger,

Hoe is het met je voet , ik heb er niets meer van gehoord. Ik neem aan dat alles weer normaal is ?.
    Je vertlede dat je een schilderij had gekocht , moet je deze nu continue met je mee nemen of stuur je hem op ? Ik kan me voorstellen dat als je nog nar Birma gaat, het best lastig kan zijn om van alles mee te moeten slepen.
    We nemen nog een paar pepernoten op jouw avonturen.

Groetjes
    Chihko en Ester

• 05 December 2006 - 12:43

Shemay:

Sin jow Vinnie,
    Eindelijk weer een berichtje. Ik ben gewoon hartstikke nieuwsgierig naar wat je daar allemaal meemaakt en ziet. Klinkt allemaal erg goed hoor en die Vietnamese maaltijd ziet er erg lekker uit op de foto. Hoop voor je dat het weer wat beter gaat worden en dat je niet al teveel last zult hebben van de typhoon die over de Filippijnen geraasd is en nu jouw kant op gaat.
    Wel benauwd zeg, die Vietcong tunnels, je moet geen last van claustrofobie hebben als je daar in gaat. Geweldig om te lezen hoeveel mensen je ontmoet en mee samen reist. Aan de foto's kan ik zien dat het goed met je gaat, je ziet er in elk geval goed uit. Kan me voorstellen dat je langer dan 3 maanden weg wilt blijven om al het mooist daar te kunnen bekijken en de verschillende culturen op te snuiven. Anyway, als het financieel geen probleem is kan ik het je niet afraden.
    Nou kanjer, geniet en zorg goed voor jezelf en we'll keep in touch.

Liefs en xxxxx

• 05 December 2006 - 12:45

Renée:

Ha die Vinnie!

Mooie verhalen weer. Begrijp dat je langer wilt blijven hoor, heerlijk!

Ik heb daar wel 1 MAAR bij..., namelijk MAAR je moet in ieder geval wel zorgen dat je volgend jaar op 15 november weer in Nederland bent... Tis nog ver weg (I know) maar je weet het maar nooit met jou! Ehhh waarom dan? Nou... dat zit zo: Coen en ik gaan 15-11-2007 trouwen!!! :-) Nee tis echt geen geintje!!!

Geniet ervan daar he!

XxX Renée

• 05 December 2006 - 21:02

Lieming En Frans:

hallo wereldreiziger wat een ervaring doe jij op super kunnen ze nooit van je af nemen.De sint slaan we vanavond maar even over want we hebben frans zijn verjaardag uit gebreid gevierd.De familie nieuwjaarsborrel ga je dit keer missen maar we zullen het zeker over jouw hebben.Geniet van alles frans en lieming

• 06 December 2006 - 08:31

Marleen:

Hee die Vincent!

Klinkt goed allemaal; alleen de regen dan wat minder inderdaad. Grappig dat ik je precies ga achterna reizen! haha Tis maar goed dat je de winegums per post hebt verstuurd; anders waren ze nu al lang op denk ik.. haha
    Geniet er nog lekker van; helaas zonder pepernoten idd, en we houden weer contact! Altijd handig he ;-) Doegg! X Marleen

• 09 December 2006 - 15:58

Lennard:

Vincent Goes Asia.
    Erg leuk verhaal. en alles behalve slaapverwekkend.

Wel apart dat er zo'n grote afstand tussen vietnam en holland is en dat het betrekkelijk eenvoudig is om te blijven communiceren.

Blijkbaar is het internet al over de gehele aardkloot vespreid.

Have fun and see ya Soon.

Lennard

• 11 December 2006 - 11:30

Leonie Bouchier:

Hoi vin,

Ik heb eindelijk eens tijd om je site te bezoeken. Heb zelf nog geen computer(alleen bij mijn ouders)
    Bevalt het een beetje daar in het oosten?
    Zo te zien wel.
    Wij hebben van het weekend sinterkerst gevierd met z'n zessen. Was erg geslaagd met lekker eten, tapas met hele pittige knoflookmayonaise.
    En veel nutteloze kadootjes natuurlijk.
    Heel veel plezier nog!!

groetjes Leonie

• 11 December 2006 - 20:13

Frans:

Ha die globbetrotter,
    helaas:voor jou nog geen speculaas de komende tijd...Ik speelde dit jaar welliswaar voor sinterklaas voor de kinderen van ons personeel op de zaak;wellicht omdat ik van alle collega's in jaren( en reputatie) de Goedheiligman het dichtst benaderde!Inmiddels regent het hier ook;maar dan wel bij 10 graden boven nul!dus heb jij eigenlijk niks te klagen.
    Volhouden vriend:Holland wacht op jouw behouden terugkomst! Dank voor jouw berichten:Frans&LieMing